dromen

De lichtschakelaar doet het niet. Zwaartekracht verliest zijn grip. Je duwt met je vinger door een muur. Je kan vliegen als je dat wil. De kans is groot dat je droomt. Een bijkomende test is die van standvastigheid. Zijn de dingen er nog als je er even van weg kijkt. I kid you not. Dromen staan aan het begin. 'I have a dream'. 'Ik geloof in iets'. Zonder verbeelding staat men nergens. Dromen stellen je in staat dat wat onbewust leeft onder je bewuste aandacht te brengen. Zonder waarneming geen gebeurtenis. Hoe meer je jezelf bewust maakt dat je wakker bent. Hoe groter de kans dat je bewustzijn zich uitbreidt. Zelfs naar je dromen. Dromen zijn een leerschool. Wie er leert mee om te gaan droomt zijn realiteit. En zet zijn dromen neer. Het vergt discipline en voorbereiding. Geen geluk. Luck is what happens when preparation meets opportunity (seneca). Zo ook met je droom. Zelden vervullen dromen materiƫle waarden. Al droomt iemand ervan om de lotto te winnen dan zal dat meestal zijn om meer vrijheid
te hebben om dingen te kunnen doen waar hij/zij al lang van ... droomt. Het is een oude wijsheid die ons te weinig is door gegeven. Waar droom jij van?

1 opmerking:

Valerie zei

Ik droom van een huis. Vol lach en plezier. Vol kinderen en knutselgerief. Vol warmte en magie. Ik droom van een huis dat De Pretmeloen heet. (met een annex boerderij) ;-)